Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jablkový koláč

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 kusov)

Na cesto:

150 g pšeničnej hladkej múky
150 g polohrubej pšeničnej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
3 vajcia
150 g masla K-Bio
100 g trstinového cukru K-Bio
štipku soli

Na náplň:

900 g očistených jabĺk
trstinový cukor K-Bio
škoricu
hrsť vlašských orechov
práškový cukor na posypanie

Postup

    1

V miske zmiešame hladkú a polohrubú múku s práškom do pečiva. Pridáme 3 žĺtky, na kocky nakrájané maslo a cukor. Cesto spracujeme rukou na kompaktnú hmotu, z ktorej vyformujeme hrubšiu placku. Placku zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Po uplynutí času placku rozdelíme na dve nerovnaké časti – väčšiu nastrúhame na plech, ktorý si predtým vymastíme maslom a menšiu odložíme naspäť do chladničky. Prstami cesto jemne utlačíme, aby rovnomerne pokrylo dno formy.

    2

Jablká nakrájame a nastrúhame. Pridáme cukor a škoricu podľa chuti, premiešame a necháme chvíľku postáť, aby jablká pustili šťavu. Jablkovú náplň rozprestrieme na cesto, v rukách ju jemne vyžmýkame, aby cesto nebolo príliš mokré. Posypeme hrsťou nasekaných orechov. V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh, pridáme nastrúhanú druhú časť cesta a po častiach ho rozotrieme na jablkovú plnku. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 25 až 30 minút dozlatista. Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť. Pred servírovaním ho posypeme práškovým cukrom.