Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Moravské koláče

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (35 kusov)

Cesto:

250 g K-Classic polohrubej múky
250 g K-Classic hladkej múky
2 vajcia
200 ml K-Classic mlieka
30 g kvasníc
3 PL kryštálového cukru
125 g masla

Plnka:

1 balenie K-Classic tvarohu
70 g kryštálového cukru
1 K-Classic vanilkový cukor
kôru z ½ citróna
1 PL hrozienok
100 ml rumu

Posýpka:

150 g hrubej múky
150 g kryštálového cukru.
70 g masla
slivkový lekvár

Postup

    1

Maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Mlieko mierne zohrejeme a rozdrobíme doň kvasnice a pridáme lyžicu cukru. Počkáme, kým kvasnice vyplávajú na povrch.

    2

Vo veľkej miske zmiešame múku, zvyšný cukor a dve vajíčka. Pridáme aj mlieko s kvasnicami a pomaly miesime. Postupne prilievame maslo.

    3

Cesto miesime 5-10 minút na pomerne lepkavú konzistenciu. Po vymiesení cesto necháme na teplom mieste kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

    4

Za ten čas si pripravíme tvarohovú plnku. Hrozienka namočíme na pár minút do rumu. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Nakoniec primiešame hrozienka.

    5

Posýpku pripravíme zmiešaním hrubej múky, cukru a masla. Konzistencia posýpky by mala byť podobná mokrému piesku.

    6

Nachystáme si plech s papierom na pečenie, rúru predhrejeme na 170 °C. Ruky si potrieme trochou masla alebo oleja a z vykysnutého cesta si odoberáme hrudky o veľkosti vlašského orecha.

    7

Z cesta vytvarujeme placku, do stredu dáme tvarohovú plnku a zabalíme. Na vrch naplnených koláčikov dáme pol lyžičky slivkového lekváru, potrieme vajíčkom a posypeme posýpkou. Pečieme približne 20 minút.