Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Palacinková torta

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 kusov)

Na cesto:

4 vajcia
700 ml plnotučného mlieka
300 g pšeničnej hladkej múky
štipku soli

Na náplň:

300 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
100 g čokoládovej nátierky K-Bio
20 g práškového cukru
250 g mrazených malín K-Bio
trstinový cukor
hrsť malín a jahôd

Postup

    1

V miske vyšľaháme vajcia s mliekom. Pridáme preosiatu múku a štipku soli a dobre premiešame, aby v ceste nezostali hrudky. Cesto necháme odležať 15 minút. Potom rozohrejeme panvicu a na okraj nalejeme cesto tak, aby sa rozlialo rovnomerne po celej ploche. Palacinky opekáme na strednom plameni dozlatista.

    2

Do misky dáme mascarpone, smotanu na šľahanie, čokoládovú nátierku a práškový cukor. Metličkami prešľaháme na nadýchaný krém. Pripravíme si malinovú náplň – do menšieho hrnca nasypeme mrazené maliny, posypeme cukrom a na miernom plameni varíme za občasného miešania, až kým sa maliny nerozvaria. Malinovú náplň aj palacinky necháme vychladnúť.

    3

Na okrúhly podnos alebo väčší tanier položíme prvú palacinku. Palacinku natrieme kopcovitou lyžicou čokoládového krému, jemne naň položíme druhú palacinku, ktorú potrieme 2 – 3 ČL malín. Prikryjeme treťou palacinkou a takto na striedačku vrstvíme, až minieme všetky palacinky. Tortu vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Pred servírovaním ju ozdobíme čerstvým ovocím.