Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pikantné kura so šošovicou (podľa Petra Vargu)

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

4 kuracie stehná
4 čili papričky
4 strúčiky cesnaku
1 červenú cibuľu
2 ČL mletej červenej papriky
1 PL balsamico octu
1 ČL sečuánskeho korenia
pár stoniek tymianu
olivový olej
soľ
čerstvé mleté čierne korenie

Na prílohu:

500 g šošovice
2 mrkvy
2 stonky stopkového zeleru
2 väčšie zemiaky
1 ČL karí
menšiu červenú cibuľu
olivový olej

Postup

    1

Do mixéra dáme čili, cesnak, cibuľu, mletú papriku, sečuánske korenie, soľ, dve lyžice olivového oleja a lyžicu balsamica. Všetko rozmixujeme. Vytvorí sa pasta, ktorou potrieme kuracie stehná z každej strany. Na stehná pridáme tymián, ešte trochu čerstvého mletého korenia a soli. Vložíme do pekáča a podlejeme trochou vody, prípadne kuracieho či zeleninového vývaru. Pečieme na 200 °C asi 45 minút. Čas pečenia kontrolujeme a mäso priebežne polievame výpekom. Nemusíme sa báť pálivosti, pečením sa zjemní.

    2

Očistené a nakrájané zemiaky, cibuľu, mrkvu a zeler jemne orestujeme na olivovom oleji a po chvíli pridáme šošovicu. Osolíme, okoreníme a úplne zalejeme vodou. Pridáme lyžičku karí, šošovici pridá jemný indický nádych. Varíme, kým šošovica zmäkne, scedíme a v mise dochutíme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením.

    3

Na tanier servírujeme naberačku šošovice a na to kuracie stehno. Ešte trochu olivového oleja navrch a pikantné kura môžeme podávať. Ideálne s bielym suchým vínom, prípadne čistou vodou s citrónom.