Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na plnené papriky:

4 zelené papriky
250 g mletého bravčového pliecka
130 g guľatozrnnej ryže
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 ČL horčice
1 ČL majoránky
0.5 ČL oregana
0.5 ČL mletej červenej papriky
soľ a čierne korenie
1 ČL trstinového cukru K-Bio
panenský olivový olej K-Bio
plátok masla K-Bio
1 celú škoricu
5 klinčekov
soľ a čierne korenie podľa chuti
provensálske korenie
petržlenovú vňať

Na paradajkovú omáčku:

400 g cherry paradajok K-Bio
800 g lúpaných paradajok K-Bio
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku

Postup

    1

Do menšieho hrnca dáme olivový olej a prepláchnutú ryžu, premiešame, zalejeme vodou (na 1 diel ryže dáme 1,5 dielu vody), ochutíme 1/2 ČL soli. Keď začne vrieť, znížime teplotu, prikryjeme a varíme 10 minút. Ryžu necháme vychladnúť. Medzitým dáme do väčšej misy mleté mäso, prelisovaný cesnak, vajce, horčicu a koreniny – majoránku, oregano, červenú papriku, soľ a čierne korenie. Pridáme vychladnutú ryžu a dôkladne premiešame lyžicou.

    2

Papriky umyjeme, odrežeme hlavičky a zbavíme semienok. Pripravenou zmesou naplníme papriky až po okraj. Zo zvyšku vytvarujeme menšie guľky. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej s maslom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Cibuľu posypeme cukrom a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme prelisovaný cesnak a na malé kocky nakrájané paradajky. Chvíľku opekáme, potom pridáme lúpané paradajky a ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením.

    3

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme celú škoricu a klinčeky a privedieme do varu. Do horúcej omáčky vložíme plnené papriky tak, aby boli čo najviac ponorené, prikryjeme a varíme na strednom plameni 15 minút. Po uplynutí času vložíme do omáčky mäsové guľky, plnené papriky obrátime a prikryté varíme ďalších 25 – 30 minút. Pred servírovaním posypeme omáčku nasekanou petržlenovou vňaťou.