Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Slané palacinky so slaninou, cheddarom a strateným vajíčkom

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme

105 g hladkej špaldovej múky
0.5 vrecúška K-Classic kypriaceho prášku
3 vajcia
150 ml K-Classic mlieka
80 g K-Purland údenej slaniny
1 šalotku
40 g cheddaru (alebo iného tvrdého syra)
2 PL olivového oleja
soľ
čierne korenie
petržlenovú vňať
K-Classic smotanovú nátierku
zeleninu ako prílohu

Postup

    1

Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Na panvici osmažíme cibuľku a slaninku a dáme bokom.

    2

V miske zmiešame mlieko, múku, kypriaci prášok a 1 vajíčko. Dochutíme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením. Pridáme nastrúhaný cheddar, olivový olej a vymiešame dohladka. Nakoniec primiešame aj opečenú slaninu a cibuľku.

    3

Palacinky opekáme na panvici, kde sme predtým opiekli slaninu s cibuľkou. Približne 3-4 minúty z každej strany na miernej teplote.

    4

Keď máme palacinky hotové, do menšieho hrnca dáme zovrieť vodu. Stratené vajíčka pripravíme postupne. Vajce rozbijeme do misky. Vriacu vodu stíšime na miernejšiu teplotu a varechou roztočíme tak, aby vznikol vír. Vajce vylejeme a varíme približne 3-4 minúty. Vyberieme pomocou lyžice alebo deravej naberačky. Dáme na tanier a postup opakujeme pri druhom vajíčku.

    5

Palacinky poukladáme na seba a každú potrieme trochou smotanovej nátierky. Na vrch dáme stratené vajce, posypeme troškou čierneho korenia a podávame s čerstvou zeleninou.