Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Šošovicový prívarok

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

150 g cibule
3 strúčiky cesnaku K-Bio
200 g zemiakov
200 g červenej šošovice K-Bio
150 ml smotana na šľahanie
2 špekáčiky
2 PL panenského olivového oleja K-Bio
1 PL jablčného octu
1 ČL zemiakového škrobu
1 ČL majoránky
1 ČL mletej rasce
2 bobkové listy
soľ a čierne korenie
muškátový orech
čerstvý kôpor

Postup

    1

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opečieme dosklovita. Pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky, osolíme, zalejeme horúcou vodou (500 ml) a varíme prikryté na miernom plameni 10 minút. Následne pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, ochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou a rascou. Prilejeme 500 ml horúcej vody, premiešame a pridáme bobkové listy. Prikryté varíme asi 20 minút, kým nie sú zemiaky a šošovica mäkké.

    2

Do prívarku prelisujeme strúčiky cesnaku, prilejeme smotanu na šľahanie, do ktorej sme rozhabarkovali zemiakový škrob. Premiešame a povaríme ešte pár minút. Na záver do prívarku nastrúhame štipku muškátového orecha, dochutíme soľou, čiernym korením a vmiešame hrsť nasekaného čerstvého kôpru. Podľa chuti pridáme jablčný ocot.

    3

Prívarok servírujeme so špekáčikmi, ktoré vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Po upečení špekáčiky nakrájame na kolieska a poukladáme na každú porciu prívarku. Ozdobíme čerstvým kôprom.