Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tatarák z avokáda s opečenými mušľami a salsou z manga

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 489/​2046
    kcal / kJ
  • 21 g
    sacharidy
  • 47 g
    bielkoviny
  • 22 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    489/2046 kcal/kJ, 21 g sacharidy, 47 g bielkoviny, 22 g tuky

Ingrediencie (2 porcie)

6 mušlí
1 avokádo
0.5 jablka
1 červenú cibuľu
1 ČL šťavy z limetky
soľ
mleté čierne korenie
2 ČL olivového oleja
0.5 manga
30 g píniových jadierok
1 ČL čili omáčky
1 ČL medu
1 ČL masla
0.5 ČL sušeného tymianu

Postup

    1

Mušle necháme 6-8 hodín rozmraziť v chladničke. Avokádo rozkrojíme napoly, odstránime kôstku, lyžicou vyberieme dužinu a nakrájame na malé kocky. Jablko rozdelíme na štvrťky, odstránime jadierka a rovnako nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a tiež ju nakrájame na malé kúsky.

    2

Kocky avokáda a jablka dáme do misky spolu s limetkovou šťavou a kúskami cibule, premiešame a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a lyžičkou olivového oleja.

    3

Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky. Píniové semienka opražíme na panvici bez použitia tuku dohneda. Kocky manga dáme do misky a ochutíme čili omáčkou, soľou, mletým čiernym korením a medom. Mušle umyjeme pod studenou vodou a osušíme.

    4

Na panvici necháme rozhorúčiť zostávajúci olivový olej, v ňom opražíme mušle z každej strany 2 minúty. Minútu pred koncom smaženia k nim pridáme maslo a mušle ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tymianom.

    5

Na taniere naservírujeme tri kruhy tataráku z avokáda. Na každý položíme jednu mušľu a podávame s omáčkou z manga a píniovými semienkami.