Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zeleninový tart z lístkového cesta (podľa Lenivej kuchárky)

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (8 kusov)

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta K-Favourites
250 g ricotty
1 balenie prosciutto šunky K-Favourites
1 červenú cibuľu
1 menšiu cuketu
hrsť cherry paradajok
kôru z 1/3 bio citróna
soľ a čierne korenie
oregano
sezamové semienka
vetvičku rozmarínu
vajce na potretie
panenský olivový olej K-Favourites

Postup

    1

Zrolovaný pás lístkového cesta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto jemne popicháme vidličkou, pričom vynecháme miesta asi 2 cm od okrajov. V miske zmiešame ricottu s troškou soli, čiernym korením a nastrúhanou kôrou z citróna. Cesto rovnomerne potrieme ricottou, okraje vynecháme. Na panvici skaramelizujeme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a necháme ju trochu vychladnúť. Následne cibuľu poukladáme na vrstvu ricotty, pridáme kolieska cukety a nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom.

    2

Okraje cesta zahneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 15 minút. Po upečení zeleninový tart vytiahneme, poukladáme naň kúsky prosciutta, ozdobíme vetvičkami rozmarínu a vložíme do rúry ešte na 10 minút. Tart nakrájame a pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom.