Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Medovo-orechový koláč s mascarpone krémom

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

Potrebujeme:

250 g hladkej múky
100 g práškového cukru
100 g masla
1 žĺtok
1 ČL sódy bikarbóny
40 ml mlieka
1 PL medu

Na orechy:

160 g zmesi orechov
35 g masla
50 g trstinového cukru
2 PL medu

Na krém

250 g mascarpone
150 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej pasty
kôru a šťavu z 1 citróna
rum na potretie

Postup

    1

Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké cesto. Ak by sa príliš lepilo, pridáme lyžicu múky, a naopak ak by bolo príliš suché, lyžicu mlieka. Cesto dáme odpočinúť do chladničky na pol hodiny. Cesto následne vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrojíme dva rovnaké kruhy. Tie popicháme a dáme predpiecť pri 175 °C približne na 10-15 minút. Potom necháme vychladnúť.

    2

Za ten čas prichystáme orechovú zmes. Orechy nasekáme. V hrnci roztopíme maslo, cukor a med. Pridáme orechy a škoricu. Všetko poriadne premiešame.

    3

Zmes orechov navrstvíme na jeden upečený plát. Pokvapkáme troškou medu a pláty dopekáme v rúre ešte cca 15 minút. Ak by plát bez orechov príliš rýchlo hnedol, môžeme ho v polovici pečenia vybrať a nechať vychladnúť.

    4

Kým oba pláty chladnú, pripravíme si krém. Mascarpone zmiešame s cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a zjemníme citrónovou šťavou.

    5

Spodný vychladnutý plát potrieme rumom a pripraveným krémom. Prikryjeme druhým plátom a môžeme dozdobiť orieškami namočenými v mede.


Video k receptu