Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Opekaný losos so šošovicou a plnenými olivami

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Na šošovicu:

1 hrnček beluga šošovice
1 PL masla K-Classic
1 šalotku
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
1 ČL feniklových semienok
soľ

Na omáčku beurre blanc:

1 hrnček bieleho suchého vína
1 hrnček smotany 33 %
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
0.25 ČL bieleho korenia
0.25 ČL soli
40 g studeného masla
feniklovú vňať

Na lososa:

2 x 200 g filet lososa s kožou
2 ČL olivového oleja
soľ
zelené olivy plnené cesnakom K-Favourites
feniklovú vňať
petržlenovú vňať
citrón

Postup

    1

V osolenej vode uvaríme šošovicu spolu s feniklovými semiačkami a bobkovými listami do mäkka. Scedíme, vyberieme bobkové listy a necháme v sitku odkvapkať. V menšom hrnci orestujeme najemno nakrájanú šalotku na masle do sklovita, pridáme nasekané strúčiky cesnaku a orestujeme. Pridáme uvarenú šošovicu, premiešame, prípadne dosolíme.

    2

Lososa vyberieme z chladničky asi 15 minút vopred, aby sa mäso zohrialo a rovnomerne prepieklo. Filety osušíme papierovou kuchynskou utierkou a osolíme. Rozohrejeme panvicu, pridáme olej a opečieme filety kožou nadol. Keď bude koža chrumkavá, filety otočíme. Po dvoch minútach pokračujeme opekaním lososa z oboch bokov. Na záver ešte krátko obrátíme kožou nadol, aby sme zaistili jej chrumkavosť.

    3

Pripravíme si omáčku. Do malého hrnca nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru a necháme zredukovať tak, že na dne hrnca zostane len asi pol deci tekutiny. Prilejeme smotanu izbovej teploty a pokrúžime hrncom, aby sa zmes premiešala. Necháme redukovať na miernom ohni, kým smotana nezhustne.