Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kysnutá bábovka s makovou plnkou (podľa Kvetky Horváthovej)

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na cesto:

250 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
4 PL kryštálového cukru
štipku soli
2 žĺtky K-Z lásky k tradícii
100 g zmäknutého masla 82% K-Z lásky k tradícii

Na kvások:

200 ml teplého mlieka K-Z lásky k tradícii
0.5 kocky čerstvého droždia
1 ČL kryštálového cukru
1 PL hladkej múky

Na plnku:

200 g mletého maku
6 PL práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
vodu na pokvapkanie

Postup

    1

Z teplého mlieka, cukru, hladkej múky a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Zatiaľ zmiešame polohrubú a hladkú múku s cukrom, štipkou soli, s dvomi žĺtkami a pridáme kvások. Začneme miesiť cesto, do ktorého postupne pridávame zmäknuté maslo, kým nie je hladké a nelepivé. Dáme na 30 minút kysnúť na teplé miesto.

    2

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na ktorý rovnomerne nasypeme makovú plnku. Tú si pripravíme zmiešaním mletého maku, práškového a vanilkového cukru. Keď je nasypaná na ceste, zľahka ju pokvapkáme vodou a cesto stočíme.

    3

Oba konce spojíme a premiestnime ho do vymastenej bábovkovej formy na pečenie. Cesto vo forme dáme kysnúť na teplé miesto ešte na 30 minút. Rúru rozohrejeme na 175 °C (vrchný a spodný ohrev) a bábovku pečieme približne 45 minút. Asi 10 až 15 minút pred vytiahnutím z rúry prikryjeme bábovku alobalom, hotovú posypeme práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!