Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zapekané kuracie prsia s bulgurom (podľa Lenivej kuchárky)

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs K-Purland
2 menšie červené cibule
4 strúčiky cesnaku
6 listov hlávkového kelu
2 červené papriky
1 cuketu
225 g bulguru
500 ml kuracieho vývaru
100 g feta syra
čerstvú pažítku
2 ČL sušeného oregana
soľ
čierne korenie
panenský olivový olej

Postup

    1

Kuracie prsia narežeme na menšie kúsky, osolíme a okoreníme z každej strany. V panvici zohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme kuracie prsia a približne 3 minúty opekáme z každej strany pri vyššej teplote. Opečené kuracie prsia preložíme na tanier. Do výpeku pridáme opäť trochu oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku a pri nižšej teplote opečieme dozlata.

    2

Pridáme neuvarený bulgur a nakrájanú zeleninu - papriky, cuketu a hlávkový kel, premiešame a opekáme 4 minúty. Ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom, zalejeme vývarom a privedieme do varu.

    3

Keď začne bulgur so zeleninou vrieť, preložíme ho do misy vhodnej na pečenie v rúre. Navrch položíme opečené kuracie mäso a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 15 minút. Počas pečenia môžeme poliať mäso lyžicou kuracieho vývaru. Po upečení posypeme kúskami feta syra a čerstvo nasekanou pažítkou.